مهاجرت‌ تراپی

فهرست مطالب

مهاجرت به کشوری دیگر در جستجوی زندگی بهتر بسیار استرس‌زاست. در حالی که ممکن است در واقع دسترسی بیشتری به آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و شغل داشته باشید، تبدیل شدن به بخشی از یک فرهنگ جدید و ساختن خانه بسیار دشوار است.

تراپی راهی فوق‌العاده برای جستجوی برخی راهنمایی‌ها و منابع برای کمک به شما در جریان این جابجایی است. متاسفانه بسیاری از مهاجران از فرهنگ‌هایی می‌آیند که نگاه نامطلوبی به درمان و سلامت روان دارند. تراپی در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان چیزی تلقی می‌شود که فقط «بیماران روانی» به دنبال آن هستند، نه افراد «عادی». اما این‌طور نیست و خدمات مشاوره به افراد مهاجر یا افرادی که قصد مهاجرت دارند، کاری بسیار عادی و مفید است.

درمان روان‌شناسی فقط یک درمان بالینی نیست، بلکه سفری برای رشد و اکتشاف شخصی است. همچنین راهی برای مردم برای التیام آسیب‌های شخصی و آسیب‌های نسلی است که بسیاری از مهاجران تجربه می‌کنند.

شاید نیاز داشته باشید: مشاور درمان اضطراب

اضطراب و ناراحتی روانی مهاجرت

میزان اختلالات مربوط به استرس شدید در افرادی که به اجبار از کشور خود آواره شده‌اند بیشتر است. در مواردی که تجربه گذشته از رویدادهای آسیب‌زا تنها منبع پریشانی روانی نیست، بیشتر رنج‌های عاطفی مستقیما با استرس‌ها و نگرانی‌های فعلی و عدم اطمینان در مورد آینده مرتبط است.

در حالی که مهاجر بودن به تنهایی افراد را به میزان قابل توجهی در برابر اختلالات روانی آسیب‌پذیر نمی‌کند، مهاجران می توانند در معرض عوامل استرس‌زا مختلفی قرار بگیرند که بر سلامت روانی آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

پریشانی روحی و مشکلات روانی به اشکال زیر در مهاجران ظاهر می‌شود:

  • عاطفی (غم، اندوه، ترس، ناامیدی، اضطراب، خشم و ناامیدی)
  • شناختی (از دست دادن کنترل، درماندگی، نگرانی، نشخوار فکری، کسالت و ناامیدی)
  • فیزیکی (خستگی، مشکلات، خوابیدن، از دست دادن اشتها، از نظر پزشکی غیرقابل توضیح، شکایات فیزیکی)
  • مشکلات رفتاری و اجتماعی (کناره‌گیری، پرخاشگری، مشکلات بین فردی، شب‌ادراری کودکان، مصرف مواد، اختلال خواب در کودکان)

مشکلات رایج مهاجران

جوامع مهاجر با چالش‌های زیادی از جمله تبعیض مواجه می‌شوند، از جمله این‌که به آن‌ها گفته می‌شود «به کشور خودت برگرد»، مشکلات زبانی چون بسیاری از مهاجران در بدو ورود قادر به صحبت به زبان کشور مقصد نیستند، دسترسی کمتر به مراقبت‌های بهداشتی به دلیل مشاغل کم‌درآمد و بدون مزایا و مسائل مربوط به ویزا و… برخی از مهاجران، از جمله بسیاری دیگر، فاقد مدرک هستند. چالش دیگری نیز وجود دارد که انزوا نسبت به جامعه است. مهاجران به تدریج اجتماع‌های کوچک خود را تشکیل می‌دهند و از جامعه اصلی فاصله می‌گیرند.

شاید نیاز داشته باشید: روان شناس خانواده

در این‌جا فقط برخی از مزایای خاصی که تراپی به مهاجران ارائه می‌دهد آورده شده است:

پردازش احساسات

ایجاد یک زندگی جدید در یک کشور جدید، جایی که ممکن است یک مانع زبانی وجود داشته باشد، می‌تواند بسیار ناراحت‌کننده باشد. بنابراین معمول است که احساسات طاقت‌فرسایی مانند ناامیدی، ترس و درماندگی را احساس کنید. یک درمان‌گر می‌تواند به شما کمک کند تا احساسات مختلفی را که احساس می کنید شناخته و آن‌ها را پردازش کنید.

تطابق با فرهنگ جدید

یادگیری یک زبان و آداب و رسوم جدید، و همچنین حل شدن در “مردم یک سرزمین” بسیار دشوار است. بسیاری از چیزهای جدید وجود دارد که مهاجران باید هنگام حرکت بزرگ یاد بگیرند. و به همین دلیل می‌تواند باعث شود که کسی احساس ناامنی، ناکافی و ناتوانی در یادگیری این همه در یک زمان کند. یک درمان‌گر می‌تواند آن صدایی باشد که به شما یادآوری می‌کند شما یک فرد کامل و توانا هستید که در حال حاضر به سادگی با یک چالش واقعا بزرگ روبرو شده‌اید. به این ترتیب، درمان‌گران مانند تشویق‌کنندگان در کنار شما هستند و شما را به ادامه راه تشویق می‌کنند!

رفع چالش با گذشته و آینده

چه مقدار از خودتان را باید تغییر دهید تا با فرهنگ جدید سازگار شوید؟ چقدر از ریشه‌ها و “هویت قدیمی” خود را می‌توانید در زندگی جدید خود حفظ کنید؟ خدمات مشاوره می‌تواند به شما کمک کند تا تعادل مناسب را بیابید تا بتوانید این دو بخش از خود را ادغام کنید.

ترومای ناشی از مهاجرت چیست؟

بسیاری از مهاجران و پناهندگان، چه در کشور خود، چه در حین سفر و چه پس از رسیدن به کشور میزبان خود، با تروما می‌شوند.

مطالعه‌ای نشان داده که تقریبا نیمی (47%) از مهاجرات دچار ترومای پس از حادثه یا PTSD می‌شوند، پس باید نقش تراپی را در قبل و بعد از مهاجرت جدی گرفت.

مراحل ترومای مهاجرت

اول، چگونه تروما را تعریف کنیم؟ تروما، همان‌طور که توسط اداره خدمات بهداشت روانی و سوء‌مصرف مواد در آمریکا تعریف شده است، “نتایج یک رویداد، مجموعه‌ای از رویدادها، یا مجموعه‌ای از شرایط است که توسط یک فرد به عنوان مضرات فیزیکی یا عاطفی یا تهدید‌کننده زندگی تجربه می‌شود و دائمی است. تروما اثرات نامطلوب بر عملکرد و سلامت روانی، جسمی، اجتماعی، عاطفی یا معنوی فرد دارد.”

شاید نیاز داشته باشید: روان درمانی روماتیسم

اغلب، ترومای مهاجرت در مراحل مختلف به شرح زیر در نظر گرفته می‌شود:

  • ترومای پیش از مهاجرت: افراد ممکن است قبل از نقل مکان خود ضربه روحی و روانی را تجربه کرده باشند؛ آسیبی که احتمالا بر تصمیم آن‌ها برای ترک کشور تاثیر گذاشته است. این ممکن است شامل خشونت، فقر، ناعدالتی، آزار و اذیت یا قرار گرفتن در معرض درگیری مسلحانه باشد. پول یا برآمدن از پس هزینه‌های زندگی در کشوری جدید نیز یک عامل جدی برای ایجاد تروماست.
  • مراحل سفر و مهاجرت: این شامل قرار گرفتن در معرض تروما در طول سفر است. تروما در حین سفر ممکن است شامل خشونت، بازداشت، کار اجباری یا عدم دسترسی به خدمات اولیه باشد.
  • ترومای پس از مهاجرت: مهاجران و پناهندگان می‌توانند با موانع دسترسی به خدمات اولیه مانند آموزش و مراقبت‌های بهداشتی و همچنین مشکلات مالی و شرایط بد زندگی، آسیب‌های روانی را تجربه کنند، به خصوص اگر برای عزیزان‌شان در کشور مبدا پول ارسال کنند.

نقش تراپی در کاهش ترومای مهاجرت

تراپی در هر سه مرحله بالا می‌تواند به شما کمک کند تا مشکلات رایج و تروماهای ناشی از مهاجرت را شناسایی کنید، نسبت به آن‌ها آگاهی کافی داشته باشید و این آگاهی به یک بینش جدید در ذهن شما منجر شود.

وقتی نسبت به آینده آگاهی بیشتری داشته باشید، میزان استرس شما کمتر می‌شود، چرا که می‌دانید قرار است دوره نسبتا دشواری را طی کنید و برای مقابله با این دوره و تبعات آن آمادگی لازم را دارید.

خدمات مشاوره مهاجرت یکی از خدمات ارائه‌شده در کلینیک روان‌شناسی مایندویژن است.

اگر تازه به تهران مهاجرت کرده‌اید، قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارید یا در حین مهاجرت هستید، با ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت برای‌تان وقت ملاقات تعیین شود.

دکترهای کلینیک مایندویژن در محیطی امن و آرام شما را برای رویارویی با تبعات روحی مهاجرت به لحاظ روانی تجهیز خواهند کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *