سندروم آلیس در سرزمین عجایب

سندروم آلیس در سرزمین عجایب یک بیماری مرتبط با مغز است که نحوه درک شما از بدن خود، جهان اطراف یا هر دو را مختل می‌کند. این عارضه نادر که به‌خاطر کتاب داستان معروف کودکان نام‌گذاری شده، باعث می‌شود چیزها بزرگ‌تر یا کوچک‌تر از آن‌چه هستند به نظر برسند. ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد که بسیاری از آن‌ها موقتی یا قابل درمان هستند.

سندروم آلیس در سرزمین عجایب چیست؟

سندرم آلیس در سرزمین عجایب (AIWS) یک بیماری نادر است که توانایی مغز شما را برای پردازش ورودی‌های حسی مختل می‌کند. این اختلال بر نحوه درک شما از اندازه چیزهایی که در اطراف خود می‌بینید، احساس یا ظاهر بدن خود یا هر دو تاثیر می‌گذارد. همچنین می‌تواند احساس شما از واقعیت را مخدوش کند.

شاید نیاز شما باشد: فوق تخصص بیش فعالی کودکان تهران

سندروم آلیس در سرزمین عجایب چه کسانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

به نظر می‌رسد AIWS در کودکان شایع‌تر است، برخی از مطالعات تحقیقاتی نشان می‌دهند که نزدیک به دو سوم موارد در افراد زیر 18 سال اتفاق می‌افتد.

سندروم آلیس در سرزمین عجایب

سندروم آلیس در سرزمین عجایب چقدر شایع است؟

به نظر می‌رسد AIWS نادر است. این تا حدی به این دلیل است که تحقیقات محدودی در مورد تعداد دفعات وقوع آن وجود دارد. برخی تحقیقات موجود نشان می‌دهد که تا 30 درصد از نوجوانان دوره‌های کوتاهی از علائم AIWS را تجربه می‌کنند، اما تحقیقات بیشتری برای تعیین این‌که آیا علائم واقعا مربوط به این مورد است و چرا اتفاق می‌افتد، ضروری است.

یکی از دلایلی که تحقیقات در دسترس کمی در مورد سندروم آلیس در سرزمین عجایب وجود دارد این است که علائم آن تقریبا همیشه موقتی است. بسیاری از شرایطی که باعث آن می‌شوند نیز کوتاه‌مدت هستند، بنابراین اثرات AIWS طولانی نمی‌ماند. از سال 1955 تا 2016، کمتر از 200 مورد به اندازه کافی طولانی و جدی بودند که نیاز به مراقبت مستقیم پزشکی داشتند.

متخصصان همچنین در مورد معیارها و علائم دقیق این وضعیت اختلاف نظر دارند. در حال حاضر، هیچ معیار قابل قبولی برای AIWS وجود ندارد، بنابراین ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی اغلب از قضاوت حرفه‌ای خود برای تصمیم‌گیری در مورد تشخیص یا عدم تشخیص آن استفاده می‌کنند. به دلیل همه این عوامل، متخصصان معتقدند که این بیماری معمولا کمتر تشخیص داده می‌شود یا اشتباه تشخیص داده می‌شود.

شاید نیاز شما باشد: روان شناسی کودک و نوجوان

سندروم آلیس در سرزمین عجایب چطور بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

اکثر متخصصان علائم AIWS را به انواع مختلف سازمان‌دهی می‌کنند. در حالی‌که هیچ یک از انواع آن به طور مستقیم بر بدن شما تاثیر نمی‌گذارد، یک نوع می‌تواند بر احساس یا ظاهر بدن شما تاثیر بگذارد. به این دلیل که به نظر می‌رسد AIWS توانایی مغز شما را برای نظارت بر بدن برای مشکلات و تغییرات احتمالی مختل می‌کند.

سه نوع علائم به شرح زیر تقسیم می‌شوند:

  • اختلال در ادراک از خود. افراد مبتلا به این مشکل در درک درست اندازه و احساس بدن خود (یا کل بدن یا فقط قسمت‌های خاص) مشکل دارند. همچنین حس واقعیت، توانایی شما برای احساس ارتباط با بدن و احساسات‌تان و گذر زمان را تغییر می‌دهد. این فرم حدود 9 درصد موارد را تشکیل می‌دهد.
  • اختلال در پردازش بصری. این فرم بر نحوه پردازش مغز شما از آن‌چه در اطراف خود می‌بینید تاثیر می گذارد. این شایع‌ترین شکل است که حدود 75 درصد موارد را تشکیل می‌دهد.
  • علائم ترکیبی. این زمانی است که علائمی را تجربه می‌کنید که هم بر ادراک خود و هم بر پردازش بصری شما تاثیر می‌گذارد.

علائم و دلایل ابتلا به سندروم آلیس در سرزمین عجایب

علائمی که می‌تواند با AIWS رخ دهد به دو دسته تقسیم می‌شود: علائم ادراک از خود یا علائم ادراک بصری. افراد همچنین می‌توانند هر دو نوع علائم را داشته باشند، اما علائم ادراک بصری بسیار شایع‌تر است.

علائم ادراک از خود

مغز شما عملکردهای بدن شما را کنترل و مدیریت می‌کند. این بسیار مهم است، زیرا شما را ایمن و سالم نگه می‌دارد. با این حال، ممکن است با این توانایی مشکلی پیش بیاید، این همان چیزی است که با علائم خود ادراکی AIWS اتفاق می‌افتد. آن‌ها عبارتند از:

  • تغییرات در درک شما از بدن شما. این می‌تواند باعث شود بخشی از بدن شما بیش از حد بزرگ (ماکروزوماتوگنوزی جزئی) یا خیلی کوچک (میکروسوماتوگنوزی جزئی) احساس شود. این اثر همچنین می‌تواند باعث شود که کل بدن شما به طور غیرعادی بلند قد (ماکروزوماتوگنوزی کل) یا به طور غیرمعمول کوتاهی (میکروسوماتوگنوزی کلی) احساس شود.
  • سلامت روان

با نظارت دکتر رسا صوفیمشاهده نوشته ها

Avatar for با نظارت دکتر رسا صوفی

محتواهای آموزش مرکز روان شناسی مایندویژن به مدیریت دکتر رسا صوفی، با هدف کمک به آگاهی جمعی به صورت رایگان در اختیار همه قرار می‌گیرد. سپاس‌گذاریم که اگر محتوای ما را نشر می‌دهید نام منبع ذکر شود.

دیدگاه ها غیرفعال است